Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEK ALEM

Soner Çetin'in afişini söktüler, Zeydan Karalar'ı astılar

23 Aralık 2021 - 20:26 - Güncelleme: 24 Aralık 2021 - 10:14

Adana dün komik bir çekişme yaşadı. CHP'de büyük bir gün yaşanırken, Başkanlar en iyi ağırlama yarışına girerken, başkanlar adına reklam yapanlar birbirleri ile, tanıtım savaşına girdiler.

Bu yazıyı yazmakta bir saniye bile tereddüt etmedim.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, yaptıkları çalışmalarla, CHP'nin gücüne güç katıyorlar.

Başkanlar, hem yerel yönetimde hizmetlerini peşi peşine sıralama yarışına girmişken, bazı cingözler de, kendi çıkarlarının peşine düşmüşler.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı çok güzel iki hizmetin açılışını yaptı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, 7 hizmetin temel atma törenini gururla hazırladı.

CHP'liler heyecanlandı, Başkanlar, hizmetlerine duyurmak ve Genel Başkanlarını ağırlamak için adeta tatlı bir yarışa girdi.

Ancak ne hikmettir ki, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin reklam işlerini yapan Eylül Ajans Sahibi Cem Oğulhan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in afişlerini asan kişileri arayarak, "Siz çok güzel yerlere asmışsınız, bizim astığımız yerleri başkan beğenmedi, bizi yerin dibine soktu. Sizin yerlerdeki Soner Çetin afişlerini söküp, Zeydan Karalar'ın afişlerini asın" talebinde bulundu.

Reklam tanıtım pankartlarını asanlar ise, "Ben ekmek yediğim yere ihanet edemem. Böyle birşey görünürse, tespit edilirse nasıl yüzlerine bakarım" diyerek ahlak dersi vermiş.

Sonrasındaki yaşanan gelişmeler ise daha acı...

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in afişleri bulundukları yerlerden sökülüp, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın afişi asılınca, suç Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na yüklenmeye çalışıldı.

Ancak, Zabıta Daire Başkanı Ercan Kandemir'in, ne afiş sökülmesi talimatı, nede sökülen afişlerin toplanması talimatı vermediği yakınen biliyorum. Çünkü, afiş sökülmesi olayını duyunca en ince detayına kadar araştırdım.

CHP'de küçük olsun benim olsun mantığı ve çıkar hesapları maalesef böyle ön plana çıkıyor. Yerel iktidarın gücüyle genel iktidara adım attıklarını düşünen CHP'li siyasetçiler, maalesef bu tür küçük hesaplar nedeniyle halkın takdirini kazanamıyor.

Başkan Soner Çetin'in afişleri sökülmek yerine, Başkan Zeydan Karalar'ın afişleri de, o güzel yerlere yanyana asılıp, güçbirliği mesajı verilse daha iyi ve ahlaki olmaz mıydı?

Zihniyet meselesi...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum