Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEK ALEM

MHP'de seçime doğru...

04 Nisan 2023 - 21:09

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) milletvekili listelerine baktığımızda, teşkilatta yoğurulmuş isimlerden tutun da, partinin popülaritesinden yararlanmak isteyenine kadar bir çok isim var. Bu isimler aday adayı oldular ve adaylık için yarışıyorlar.

Halkın bağrından kopmuş, teşkilatı bilen ve 'Milliyetçilik' anlayışını benimseyen isimlere ağırlık verilecek olan milletvekili sıralamasında ince elenip sık dokunmalı.

Aday adayları listesinde, gerek halkın içerisinde olan, gerekse aldığı eğitimlerle liyakat sahibi olan Ali Türkmen ismi dikkatimi çekti. Emekli Albay Ali Türkmen, ülkesine yaptığı hizmetlerin yanı sıra, Ülkü Ocakları ve MHP'nin teşkilatlanmasında da çok önemli roller oynamış. Bunu Türkmen'i tanıyanlar anlatınca, benim de ilgimi çekti ve özgeçmişini inceleme fırsatı buldum.

10 Mart 1965 tarihinde Adana’nın Ceyhan ilçesi İmran Köyünde, 8 çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya gelen Ali Türkmen, Işıklar Askerî Lisesi'ni bitirdikten sonra Kara Harp OKulu'ndan tegmen olarak mezun oldu.

Askerlik Şube Başkanlıkları görevlerinde bulunan Ali Türkmen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaparken, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında “Türkiye’de Büyükşehir Yönetimi ve Gelişimi” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Anabilim Dalındaki Doktora eğitimi de tez aşamasındadır.

Ali Türkmen, görev yaptığı her bölgede 'ülkücü subay' olarak tanındı ve anıldı. Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, Bilecik'in Söğüt ilçesinde ve Konya'da, gerek Ülkü Ocakları, gerekse MHP İlçe Teşkilatı'na önemli destekler vermiş. Elbistan, Sögüt ve Konya'daki tanıdıklarınıza sorduğunuzda bunu öğrenebilirsiniz.

Muvazzaf Subay iken partiilerin gönlüne taht kuran ve gözünü budaktan esirgemeyen, bir taraftan da, yerel yönetimler konusunda uzmanlaşan Ali Türkmen'in, MHP listesine en çok yakışan isimler arasında yer alacağını düşünüyorum.

Ali Türkmen'e destek verenlerden dinlediğim ise 2014 ve 2015 seçimlerinde, aday olmamasına rağmen, seçim çalışmalarında aktif olarak görev alarak, ülkücü camiaya destek çıktığıdır. Ülkenin milliyetçi akıma bu kadar ihtiyaç olan bir dönemde, Ali Türkmen, TBMM'de partisi adına ve Türk halkı adına büyük işler başaracaktır.

MHP listeleri bu hafta açıklanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, listeleri incelemeye başladı ve MHP'nin seçim kadrosunu açıklayacak. 

Bu haftasonu açıklanması beklenen aday listesini merakla bekleyen ülkücü camia, kendi içinden isimleri görmek istiyor. Bu anlamda, heyecanın yükseldiği Adana'da ise aday adayları çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum