Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEK ALEM

Edremit'te 'mutluluk zinciri" (!)

15 Ağustos 2021 - 20:24

Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi ile ilgili yazdıkça yeni iddialar, taze bilgiler geliyor.

İlçede dönen rant dişlisinin nasıl işlediği, yaşanan olumsuzluklara kimlerin neden ses çıkarmadığı da iddialar arasında yer alıyor.

Yazılarımızın daha mürekkebi kurumadan, böylesine hızlı bilgi akışının nedeni de iddiaların başında yer alıyor.

Belediyelerin açık ihaleye çıkması gereken işlerin nasıl 21/F ve 21/B maddeleriyle (doğrudan temin) yapıldığı, ihalelerin kimlere nasıl verildiğini ifade eden iddiaları sözlerden bahsedeceğiz bu yazımızda.

Belediye mutlu, yandaş basın mutlu, teftiş yapan müfettişler mutlu, bu işe göz yumanların tamamı mutlu. İddialar ise bu mutluluğun sebebinin duygusal olduğu yönünde...

Nasıl mı? Buyurun birlikte inceleyelim.

Edremit Belediyesi'nin, Türkiye'de en çok 21/B maddesine istinaden ihale yapan belediye olduğu iddiasından yola çıkarak, yaşananlara göz atalım. Bu maddenin en çok uygulandığı yerlerin başında ise Edremit'in cenneti olarak bilinen 'Altınoluk' geliyor. Altınoluk'ta yapılan ihalelerin kimlere nasıl verildiği incelendiğinde, iddia edildiği gibi terör bağlantılarının olup olmadığı da ortaya çıkacaktır.

Edremit halkı bu duruma tepkili. Ancak, en küçük tepkinin yaşandığı ilçede, tepki gösterenler kaba kuvvete maruz kalıp, Belediye Başkanı'ndan özür diletiliyor ve bu kamera kayıtlarına alınıyor. Hal böyle iken Edremit halkının sindirilmiş olduğunu ve yanlışlara karşı sessizliğinin nedenini başka yerde aramakta gereksiz olur.

Bir başka iddia ise Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nin yenilenmesi işinin ihaleye çıkartılmadan, doğrudan teminle yapılması. İşi yapanlarla ilgili iddialar ise dizboyu. PKK ve FETÖ sempatizanlarından söz ediliyor. Ancak her ne hikmetse, buraları incelemeye gelenler, lüks otellerde konaklayıp, mutlu(!) şekilde ayrılmışlar ilçeden. Belediye yönetiminin halkı mutlu edemediği kesin ama yaptığı hataları ve yanlışları örtbas etmek için herkesi mutlu ettiği kesin.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi ile ilgili doğrudan teminler incelendiğinde, meydana gelen kamu zararının ve haksız menfaatlerinde de ortaya çıkacağı iddialar arasında. Bu duruma İçişleri Bakanlığı sağlam şekilde el atmalı. Var olan olumsuzluklar örtbas edilmek yerine günyüzüne çıkartılmalı.

Şok eden bir iddia ise FETÖ'nün adliye imamı ile Edremit Belediyesi'nin ED-BEL şirketi arasındaki rant ilişkisi(!) FETÖ imamı, enteresan bir şekilde beraat etmiş, beraatından sonra ise paravan isimler üzerinden belediye ile ilgili rant ilişkilerini devam ettiriyormuş. Üstelik sözü edilen kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okuyan TUSCON’un, Edremit’teki alt oluşumu ESİAD üyesi bir müteahhit olması.

Seçimlerde, bir işadamının "Oylar Kürdistan'a" sözüne karşılık, Edremit Belediye Başkanı "Anladım oylar bize" diye karşılık vermişti. Bu söylem karşısında Edremit'te birinin seçim kazanması imkansız iken, o dönemde sessiz kalan ve bugünkü Edremit Belediye Başkanı'na çanak tutan basın çalışanları da unutulmamış, mutluluk zincirinde. Gazetecilerin, eş, dost ve akrabaları belediyeye işe alınmış, gazetelerine ise her ay hatırlı paralar ödenmiş. Bununla da kalmamış, Edremit'in şakşakçı basınına, büfe, plaj yeri gibi belediyenin imkanları sunulmuş.

Edremit'te bu kadar basın yayın organı varken, bu kadar büyük olaylara neden sessiz kalındığını da anlamış oluyoruz böylece.

Bir diğer iddia ise doğrudan temin yöntemiyle alınan çöp konteynırları. Tüm çöp konteynırları, doğrudan teminle aynı isimden alınmış. Sorsanız, hepsi teslim alınmıştır kağıt üzerinde(!) Saysanız Edremit'in en az alım yapılan kadar daha çöp konteynırına ihtiyacı vardır... 

Tüm bu iddiaları, araştıracak, tüm iddiaları ortaya çıkaracak devletin şerefli müfettişleri vardır. İçişleri Bakanlığı ve müfettişleri bir an önce harekete geçip, belediyede yaptığı incelemeyi ve sonuçlarını tüm şeffaflığı ile kamuoyuna açıklamalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum