Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEK ALEM

SEN GUGUDALİ MİSUN, KİMİN UŞAĞUSUN?

26 Temmuz 2022 - 13:09

Adana'yı yozlaştıran, bir o kadar da geldiği yerlere benzetmeye çalışanlar halkasına her dönem birileri ekleniyor.
***
Devir öyle bir devir olmuş ki, önüne gelen gazetecilik dersi vermeye çalışıyor... Ki, kendilerinin yaptıklarının gazetecilik ile uzaktan yakından alakası yok...
***
Biz de haberler yazıyoruz, iddiaları gündeme getiriyoruz, halk adına hesap soruyoruz ama kimsenin namusuna imalı imasız dil uzatmıyoruz.
***
Mesela kimseyi FETÖ'cü yazdıktan sonra, "aa pardon değilmiş ya" diyerek çark etmiyoruz.
***
Bu mesleğin muhabirliğinden başlayıp her kademesinde alınteri ile görev yapmış bir gazeteciyim.
***
Şimdilerde izliyorum; hangi gazeteciler veya gazeteci kimliğini kullanmaya kendinde hak görenler, hangi siyasilerin peşinde(!) Peşinde oldukları 'çil çil dolarlar mı?' yoksa gerçekten habercilik yapmak mı?


***
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde maaşlar ödenemiyor, çalışanlar bankaların gönderdiği takip ve haciz evraklarını cebinde taşıyıp, "kredi çekemeyecek bankalardan kredi kartı alamayacak duruma düştük, evimize ekmek götüremiyoruz" nidaları ile geziyordu Adana caddelerinde...
***
Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra, ilk olarak 'bankamatikçi' olarak tabir edilen kişilere müdahale etti, hem de hangi dönemden olduğuna bakmadan, binlerce kişiyi işten çıkardı (Bazı eksik ve yanlış bilgilerle çıkarılanlara değil sözüm). Sonra belediyenin ihtiyacı olan kadar çalışanla devam kararı aldı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nde geçmişten kalan maaş alacakları dahil tüm emekçilerin paraları yattı. Şu anda da tüm çalışanlar maaşlarını günü gününe alıyorlar. Bayram ikramiyeleri dahil...
***
Karalar bununla kalmayıp, sayısı evrak üzerinde belli olan ama kimlerin altında belli olmayan taşıt tanıma sistemli(Yani yakıtı belediye bütçesinden karşılanan) araçların tamamını geri çağırttı. Topladığı araçlardan ihtiyaç fazlası olanların kiralama sözleşmeleri feshedip, savurganlığa ve israfa geçit vermedi.
***
Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilip göreve başladığında, belediyenin 4 buçuk milyar lira borcu vardı. Bütçe,  ayda 60 milyon lira açık veriyordu. Gelir ise 1 milyar 100 milyon lira idi. Şimdi gelinen noktada, 2022'nin sonunda gelirin 4 milyar 200 milyonu geçmesi, borcun ise 3 milyar 800 milyon liranın altına inmesi hedefleniyor. Bu mali başarı nedeniyle, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Adana Büyükşehir Belediyesi'ne BB notu verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi hareket edemez, iş yapamaz halden, önemli projelere imza atabilecek hale geldi.
***
Adana'nın trafiğini çözmek için projeler hazırlatan ve bu projeleri uygulamaya koymaya başlayan Zeydan Karalar'ı hizmet olarak eleştiremeyenler veya eleştiri noktası bulamayanlar, yine birilerin talimatıyla olmalı ki, tam da genel siyasetin şekil aldığı bir dönemde saldırılarına başladı.
***
Aslında bunların adına gazeteci değil kalemşör deniliyor bizim meslektaşlarımız arasında.
***
Hangi haberleri hangi yayın organlarının neden yapmadığını sorgulamış, hangi vasıfla yaptıysa?..
***
Peki ya senin yapmadığın, belgeli haberler(!)
***
Yazılarında hükümeti şarılşalap yalayan ve bu yalakalığın ardından muhalefet için yazdığı herşeyin doğruluğuna inanan, sırf arkasında güç almak için kişileri hedef almaya çalışan bu zat, dönmüş Adana'da yıllarca namusuyla, şerefiyle, onuruyla mesleğini icra etmiş gazetecilere de çamur atma yoluna başvurmuş.
***
Senin dilinle yazıyorum uşağum; Sen kendini ne zannediyorsun ki, önüne gelene bel altı imalarda bulunup, akçeli işlerle ilgili çamurlar atıyorsun?
***
Ben hükümetin de, muhalefetinde de, lehinde veya aleyhinde birçok haberlere imza attım. Yazdığım yazıların arkasında durdum. Ama üç kuruş için hiçbir zaman kalemi mi satmadım.
***
Namusuyla, şerefiyle bizimle karşı karşıya gelenlere bile saygı duydum. Ki ben düşmanımın da şereflisini severim.
***
Elinizdeki kalemler(ki bugün klavyeler) sizin taleplerinizin veya isteklerinizin yerine gelmesi için verilen ayrıcalıklar değil. Kamuoyunu bilgilendirmeniz ve aydınlatmanız için kazanılmış haklar...
***
Biz de bu hakkımızı haber ve köşe yazılarımızla kullanıyoruz. Sizin gibi kalemimizi kana batırıp, ortalığa dökülmüyoruz.
***
Daha düne kadar çete liderinin talimatlarını uygulayıp işadamlarına salça oldukları gerekçesiyle yargılananlar, bugün hırsızlık, arsızlık ve namustan bahsederse, orada bir durup düşünmek gerekir.
***
Daha düne kadar FETÖ'den yargılananları ve hatta bugün cezaevinde olanları yazan gazetecileri, sırf bağlantıda olduğu işadamını(FETÖCÜ'yü) korumak adına, gazeteciye FETÖCÜ damgası vurmaya çalışanlar, bugün FETÖ savunucusu olmuş.
***
FETÖ operasyonunu bu memlekette Adana Valisi Hüseyin Avni Coş(Allah rahmet eylesin) başlattı, hem de 3 kişinin bulunduğu bir ortamda. Bırak bu 3 kişiyi, bu operasyona dahil olan 300 kişiden biri bile değildin.
***
MİT TIR'ları operasyonun da bile, güvenlik güçlerinden önce senin gazeten olay yerindeydi. Çünkü FETÖCÜ askerler senin gazetene haber gönderdi. Şimdi dönmüş, FETÖCÜ çığırtkanlığı yapıyorsun. Sonra da çıkıp, Adana'ya ahkam kesiyorsun.
***
Ne biz gazeteciler, ne de dil uzatmaya utanmadığın mesleğimizin büyükleri AT HIRSIZLARI'ndan gazetecilik öğrenecek değil...
***
Yoksa SEN Gugudali misun uşağum?

YORUMLAR

  • 0 Yorum