Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEK ALEM

Edremit Belediyesi'ni 'kayyum' paklar!

10 Ağustos 2021 - 18:24 - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 - 21:38

Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi ile ilgili son günlerde yaşananların ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Terör örgütü sempatizanı firmaları iş vermeden tutun da, gazeteciye dayak atılmasına ve hatta silahlı saldırıya kadar ciddi iddaların yaşandığı belediyenin durumundan Edremit halkı da rahatsız.

PKK terör örgütünün yayın organı gibi davranan bir yayın organında, 'Kazdağları'nı Yakarız' başlığı atılmasının ardından, Kazdağları ile ilgili konu meclis gündeminde de bom ba etkisi yarattı ve AK Partili Meclis Üyesi Murat Tuna, CHP'li Meclis Üyesi Maruf Gündoğdu'ya 'Kazdağları'nı ne zaman yakacaksınız?' diyerek sert tepki gösterdi. Türkiye'nin birçok yerinde çıkan orman yangınları, ülkem insanını birbirine kaynaştırıp, yardım çağrıları yapılırken, Edremit Belediye Meclisi'ndeki bu tartışmada maalesef Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ağırlığını koyamadı.

Ülkenin ciğerlerinin yandığı bir ortamda, Edremit Belediyesi'nde yaşanan bu tartışmalar, maalesef halkın tepkisine neden oldu.

Belediye ilgili en önemli iddia ise doğrudan temin işlerinin ve ihalelerin terör örgtü sempatizanlarına verildiği ile ilgili. Şayet bu doğruysa, yuh olsun o belediyeye ve yönetimine...

İddiaların hedefindeki isim bir belediye başkan yardımcısı... Edremit'te yaptığı yayınlarla, PKK ve FETÖ terör örgütlerine adeta savaş açan Gazeteci Levent Mercan, 3 ay önce 3 kişi tarafından darp edildi ve sonrasında evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Bu olaylarla ilgili olarak ise Edremit Belediye Başkan Yardımcısı'nın azmettirici olduğu iddiaları adli mercilere yansıdı.

Gazeteciye yapılan darp ve silahlı saldırı ile ilgili belediye tarafından tek bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

Öte yandan, saldırılar sadece bir gazeteciye değil CHP'li bir isme de yapıldı. CHP'li meclis üyesi adayı Serkan Göker'in darp edilmesi olayının faillerinin de aynı kişiler olduğu iddiaları Edremit'te geniş yankı uyandırdı.

Belediye Başkanı'nı eleştiren herkes bir şekilde darp olaylarından nasibini almış görünüyor. Bu konularla ilgili olarakta, yine Belediye Başkanı'nın etrafındaki isimler konuşuluyor. Başkan'la ilgili sosyal medyada yazan kişilerin, darp edilerek, Başkan'dan özür dileme videoları, ses kayıtları elden ele dolaşırken, belediyenin bir suç örgütü gibi yönetildiği iddiaları, halkı rahatsız ediyor.

Belediyenin başkanlık katında silahların patlaması olayı örtbas ediliyor, halk darp ediliyor, siyasiler sindiriliyor. Hepsinin arkasındaki isimler ise tek bir payda da birleşiyor.

İhale şartnamelerenin adrese teslim hazırlandığı ile ilgili yerel basında ciddi iddialar ortaya atılırken, bir dönem önceki belediye başkanının, temizllik ihalesine fesat karıştırıldığı iddiası oldukça düşündürücü.

Anlaşılan o  ki, Edremit'te gözdağı ve ahbap çavuş ilişkileri ile işler yürütülüyor.

İçişleri Bakanlığı, Edremit Belediyesi'ni incelendiğinde gerçekler ortaya çıkacaktır. İddialar doğruysa, (Ki, çok sağlam ididalar da var) suçu olanlar sonuna kadar cezasını çekmeli.

Türkiye'nin en gözde ilçelerinden olan Edremit'in isminin bu şekilde anılması maalesef ürkütücü...

Bankamatikçiler ve sürekli yapılan borçlar nedeniyle Edremit Belediyesi'nin maddi sıkıntıdan çıkamadığı ve bu sıkıntılar gerekçe gösterilerek satılan taşınmazların, birilerine peşkeş çekildiği iddiaları araştırılmalı...

Belediye yönetimi ile bazı grupların ortak hareket ederek, arazilerden rant sağlandığı iddiaları İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından aydınlatılmalı. 

Aksi takdirde Türkiye'nin cennet köşelerinden olan Edremit, cehennem karmaşası içerisinde boğulacak ve ilçe tamamen bataklığa sürüklenecek.

Tüm bu yazdıklarım, uzun süredir bize iletilen ve kayıtlarla desteklenen iddialar. Yerel basını gerek iş vererek, gerekse eşini, çocuğunu işe alarak susturan Edremit Belediyesi'nde yaşananların ortaya çıkarılması için bu işin takipçisi olacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum