İYİ PARTİ HATAY'DA BASKI VE TEHDİT İDDİALARI!

İYİ Parti kurulduğu günden bu yana oylarını artırırken, teşkilatlardaki sıkıntılar, partinin başarılarına gölge düşürüyor. Özellikle yerel yönetimlerde söz sahibi olan ve halka dokunan İYİ Parti, Millet İttifakı'nın en önemli partisi haline gelirken, İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı'ndaki sıkıntılar, partiyi zor duruma düşürüyor.

İYİ PARTİ HATAY'DA BASKI VE TEHDİT İDDİALARI!
25 Ağustos 2022 - 12:46
Seçim yaklaşırken çalışmalarını artıran ve sahada önemli oranda başarı yakalayarak, anket firmalarının araştırmalarında oyunu en çok artıran parti haline gelirken, 'Küçük olsun bizim olsun' zihniyeti ile hareket eden Hatay İl Başkanlığı yöneticileri, ilçe yönetimlerine baskı kurarak, idareyi ele geçirmeye çalışıyor. İYİ Parti'nin Hatay İl Başkanlığı'nda yaşanan bu kargaşanın ise Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin'in siyasi hırsından kaynaklandığı ileri sürülüyor.

İlçe yönetim kurulu üyelerine istifa baskısı yapıldığı, tehditle boş kağıtlara imza atmak suretiyle, ilçe yönetimlerinin etkisiz hale getirildiği ve hukuk tanımaz tavırlarla İYİ Parti'nin iktidar yolunda büyük kayıp yaşayacağı da belirtiliyor. İl Başkanı Şefik Çirkin'in baskılarına boyun eğmeyen ilçe başkan ve yöneticilerinin durumu İYİ Parti Genel Merkezi'ne bildirme hazırlığı içinde oldukları ileri sürülürken, İY Parti'nin zarar görmemesi için, ilçe yöneticilerinin hukuki sürece başvurmadıkları da iddialar arasında.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, teşkilat yönetimleri ile ilgili radikal kararlar alarak, iktidar yolunda hızlanma çalışmaları yaparken, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın Hatay'da yaşanan sıkıntıları incelemek üzere müfettiş görevlendirdiği ancak kente gelen müfettişlerin, hukuksuz şekilde atanan ilçe başkanları ile devam edilmesi yönünde baskıyı artırdıkları öne sürülüyor.

Hatay'da İYİ Partililerin yaptığı saha çalışmalarının halk üzerinde pozitif karşılığı yaşanırken, teşkilat içerisindeki huzursuzluk nedeniyle, İYİ Parti'nin Hatay'da çok büyük sıkıntı yaşayacağı görülüyor.

İl Başkanı Şefik Çirkin ile ilgili Genel Merkez yönetimine daha önce de birçok şikayet gittiği, ancak genel merkezdeki bazı güç odaklarının Çirkin'i koruyarak, partinin çıkarlarını hiçe saydığı belirtiliyor. Meral Akşener'in partiyi iktidara taşıma çabasına önemli oranda zarar veren ve parti içi demokrasiyi hiçe sayan uygulamalara Genel Başkan'ın bir an önce 'dur' demesini bekleyen partililer, "Oyumuzu büyük oranda artırdığımız bir dönemde, İl Başkanı Şefik Çirkin'in demokrasi dışı davranış ve uygulamaları nedeniyle, adım adım başarısızlığa sürükleniyoruz" yorumunda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum