ATA'YA ÖZLEM DOLU ANMA

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Ulu Önder’in en sevdiği yöresel oyun zeybek gösterisi yapan öğrenciler büyük alkış topladı.

ATA'YA ÖZLEM DOLU ANMA
11 Kasım 2021 - 09:34
Adana Petrol Ofisi İlkokulu’nda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü anısına düzenlenen törende, Ulu Önder, saygı, sevgi ve özlemle anıldı.

ÇİÇEKLERLE DONATILDI 
10 Kasım sabahı öğrenciler ve öğretmenler okul bahçesinde toplandılar. Törende önce minik öğrenciler Atatürk büstüne rengârenk çiçekler sundular. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Ata'mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 1-G Sınıf Öğretmeni Gönül Adalı günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Programda ilköğretim öğrencileri Atatürk için şiirler okudu.

YÜREĞİMİZDE YAŞIYOR
Adana Petrol Ofisi İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteride ‘Atam İzindeyiz’ pankartı açıldı. Miniklerin çiçekler eşliliğinde yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Etkinlikte Atatürk’ün yaşamı canlandırılırken, günün anlam ve önemine uygun eserler söylenmesiyle duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler tarafından seslendirilen "Atatürk Ölmedi Yüreğimde Yaşıyor” adlı şarkıya izleyicilerde eşlik ederek,  hep bir ağızdan Ata’ya olan özlem ve sevgi dile getirildi. 

BÜYÜK ALKIŞ ALDI 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 83'üncü ölüm yıldönümünde, Adana Petrol Ofisi İlkokulu 3-B ve 3 -F sınıfı öğrencileri Atatürk’ün çok sevdiği ve kendisinin de oynadığı zeybek oyununu sergilediler. Üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk imzalı ve fotoğraflı sweatshirt giyerek zeybek oynayan minikler, izleyicilerden büyük alkış aldı. İzleyicilerin alkışları arasında öğrencilerin hazırladıkları oratoryo ile program sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum