SEYHAN'DA İHALE KURNAZLIĞI

Adana'nın en büyük ilçesi olan Seyhan Belediyesi reklam ve tanıtım ihalesinde yaşananlar, adeta "Adrese teslim ihale" yorumlarına neden oldu. İhale Şubesi, tek firmanın teklif zarfını alırken, ihaleye girecek diğer firmanın zarfını, personelin 'Alabiliriz' demesine rağmen, kendini müdür olarak tanıtan kişi, 'Dosyanızı alamam' diyerek, ihaleye girecek firmayı engelledi ve tek firmanın girmesini sağladı.

SEYHAN'DA İHALE KURNAZLIĞI
22 Aralık 2021 - 10:57 - Güncelleme: 23 Aralık 2021 - 20:46
İHALE GEÇ BAŞLADI AMA DOSYALAR ALINMADI
Reklam ve tanıtım ihalesinde, adeta bir el herşeyi yönetiyordu. Seyhan Belediyesi Encümen Salonu'nda, saat 10.00'da başlaması gereken ihaleye, komisyon başkanı ve üyeleri dakikalar sonra encümen salonu yanındaki odaya toplandı. İhaleye tek başına giren firmanın yetkilisi ise İhale Şubesi'nin kapısında son dakikaya kadar bekledi. Kendinden sonra dosyanın alınmayacağına kanaat(!) getirince, encümen salonuna yöneldi. Bu firmadan sonra teklif zarfı vermek isteyenlerin başvuruları kabul edilmedi.

İHALE KAMU YARARINA YAPILIR!
Devlet kurumlarında veya özel sektörde, ihaleler kamu yararına yapılarak, ihaleye katılımın fazla olmasını ve en iyi fiyatı veren firma aranır. Ancak, Seyhan Belediyesi'nde yaşananlar, adeta ihaleye kimsenin girmemesi için uğraşılır görüntüsü oluşturdu. Tek firmanın muhammen bedel civarında fiyat verdiği ve ihalenin onaylanması için bazı bürokratların girişimde bulunduğu ileri sürüldü. Tek firmanın katıldığı ihalenin onaylanması, ihalenin adrese teslim olduğu şüphesini daha da artıracak.

TANIR TİCARET'İN TEKLİFİ AÇIK
Tanır Emre Üzelgeçici'ye ait Tanır Ticaret'in ihaleye girmek için hazırladığı evraklar tam olmasına rağmen, bilinçli bir şekilde dosyası kayıt altına alınmadı. Saat 09.00'da belediye encümeni önünde yerini alan Üzelgeçici, belediyede yaşananların ardından, kamera kaydı eşliğinde açtığı fiyat teklifini açıkladı. 2 milyon 617 bin TL fiyat yazılı evrağı belediye yetkililerinin kabul etmemesi, ihalenin şeffaflığına gölge düşürdü.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum