Sağlık çalışanlarına alkışlı destek eylemi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili Türkiye'de alınan önlemler, büyük takdir toplarken, mücadelenin kahramanı olan sağlık çalışanlarına bu akşam saat 21.00'de alkışlı destek eylemi düzenleniyor.

Sağlık çalışanlarına alkışlı destek eylemi
19 Mart 2020 - 18:47 - Güncelleme: 19 Mart 2020 - 21:11
Sosyal plaformlarda yayılan mesajda, "Sağlık çalışanlarına minnettarlık için bu akşam saat 21.00'de, bir dakika balkonlarımızdan onları alkışlıyoruz. Katımınız değerlidir" mesajı, internet üzerinden Türkiye geneline yayıldı.

Ailesinden ve kendi hayatından fedakarlık yaparak koronavirüsle savaşta en önemli görevi üstlenen sağlık çalışanlarını motive etmek için yapılacak eylem, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Dün Almanya'da sağlık çalışanlarına destek için yapılan alkışlı eylemin bir benzeri de bugün Türkiye'de gerçekleşecek. İtalya, İspanya ve Yunanistan’da geçen haftalarda vatandaşlar benzer eylemlerle sağlık çalışanlarına şükranlarını ifade etmişti. Fransa’nın başkenti Paris’te de salı akşamı saat 20’de vatandaşlar doktorlar ve sağlık çalışanları için alkış eylemi yaptı. Fransa’da salı öğle saatlerinden itibaren 15 gün süreyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum